CAPSULEREN ALS OPLOSSING

Wilt u uw supplement laten capsuleren? Voordat uw supplement verkocht kan worden, bepaalt u op welke manier uw product verwerkt moet worden. Indien u nare smaakjes wilt isoleren, of de opname van de werkzame stof wilt beïnvloeden, dan is capsuleren een goed idee.

De capsule zelf lost minder snel op in de maag en daarnaast is het dankzij de gladde structuur eenvoudiger door te slikken.

capsules-boven
capsules-onder

CAPSULES LATEN MAKEN?

Ferpacking is dé partner voor u voor productie- en verpakkingen van (voedings)supplementen of andere supplementen welke u in capsulevorm wilt aanbieden.

Bij Ferpacking werken we onder andere met poeders, grannulaten en poeders, welke zowel voor mens als dier geschikt zijn. Capsules kunnen in verschillende maten, kleuren en in verschillende materialen worden geprobeerd. Specifieke branding is daarnaast ook een optie.

Capsuleren VIA FERPACKING

Ferpacking stelt uw wensen en capsulekwaliteit op de hoogste plaats. We houden tijdens het capsuleerproces continu rekening met richtlijnen van ISO en Good Manufacturing Practices (GMP) en voedselveiligheidseisen. Hiervoor gebruiken we capsuleermachines van de beste kwaliteit. Daarom garanderen we de hoogste capsulekwaliteit én een snelle levering.

Capsulemachines bij Ferpacking maken gebruik van verschillende materialen. Voor elke toepassing raden wij andere capsulematerialen aan. Elke toepassing kan namelijk een unieke uitkomst hebben. Wij staan voor u klaar om de mogelijkheden te bespreken.

Verschillende soorten capsules
Elk capsulesoort is afhankelijk van het gemaakte materiaal. Bij Ferpacking kunnen we uw supplement verwerken in drie soorten capsules: HGC capsules, HPMC capsules en polymeercapsules.

HGC-capsules
HGC staat voor harde gelatine capsules. Mogelijk bent u reeds bekend met dit type capsules. Deze harde capsules zijn gemaakt op basis van gelatine, waarin vaak poeders worden afgemeten. HGC-capsules worden wereldwijd veel toegepast in productie, met name binnen de farmaceutische industrie. Dit betrouwbare capsulesoort wordt ook bij ons verwerkt.

HPMC-capsules
Met HPMC-capsules wordt gesproken over het materiaal HydroxyPropylMethylCellulose ofwel, Hypromellose. Dit materiaal is afgeleid van houtpulp. Het is een visco-elastisch polymeer dat veel voor capsules wordt gebruikt, maar daarnaast ook onder andere voor oogdruppels. Dit is in feite een succesvol alternatief voor dierlijke gelatine (HGC capsules). Oftewel, HGMC-capsules bij Ferpacking zijn geheel veganistisch en tevens Kosher en Halal gecertificeerd.

Polymeercapsules
Buiten HGC- en HPMC-capsules, heeft Ferpacking ook capsules die gemaakt zijn op basis van andere polymeren. Wij adviseren u graag welke capsule geschikt is voor uw toepassing. Zo zijn polymeercapsules onder andere ook te vullen met vloeistoffen. Dit is met name bij HPMC-capsules niet mogelijk.

Oplagen en capsulematen
Zodra het capsulemateriaal is bepaald, wordt de maat besproken. De capsulemaat is voornamelijk afhankelijk van gewenste doseringen en ingrediënten. Ferpacking adviseert u hier uiteraard in. Beschikbare capsule maten zijn 00#, 0#, 1#, 2# en 3#. Indien deze maten onbekend zijn voor u, informeren wij u hier graag over.

Capsules met eigen logo en kleuren
Afsluitend bepaalt u zelf de kleur(en) van uw capsules. Capsules kunnen zelfs worden voorzien van eigen tekst of logo. Ook hierbij adviseren we u graag over de juiste keuze.

Bent u klaar voor uw product?

Ferpacking staat voor u klaar om uw product te produceren. Bestaat uw product al en heeft het verbetering nodig? Ook dan bent u bij Ferpacking aan het juiste adres.